Om mig

jag-bild-2014

Vem är jag?

Jag är en nyfiken, envis, otålig, gladlynt, känslomänniska, wanna-be-nörd, som tänker lite för mycket för mitt eget bästa.

Till yrket civilingenjör med en doktorsexamen i kemi. Har arbetat inom industrin med forskning. Gillar pedagogiska utmaningar och har många erfarenheter av det, från grundskola till universitet.  Just nu arbetar jag som utredare på ett fackförbund. Är trots min långa specialist-utbildning en klar mångsysslare som alltid är ”på väg” nånstans.

Jag är talesperson i demokrati och jämställdhetsfrågor för det relativt nybildade partiet Medborgerlig Samling (MED). I valet 2018 stod jag på plats 2 på MEDs nationella riksdagslista. Gick med i partiet – som då hette Borgerlig Framtid (namnbyte gjordes den 16 oktober 2016) – gjorde jag i mars 2016. Mellan 2016-2018 satt jag i partistyrelsen. En period var jag även 2:e vice ordförande. I valåret 2018 var jag ledamot i styrelsen för partiets största distrikt, Stockholmsdistriktet. Tidigare har jag varit kommunpolitiker för Miljöpartiet i Sollentuna (2010-2016).

Åsikterna som uttrycks på bloggen är mina personliga och delas inte nödvändigtvis av mitt parti (inte heller av min arbetsgivare förstås).

Snabbfakta om mig

* Gillar: människor, idéer, variation, diskussion, logik, kommunikation, filosofi, psykologi, astronomi, regn, torra småkakor, att fika.
* Ogillar: konserter, löpning, att diska, människor som inte kan säga ”jag vet inte” eller ”jag har ändrat mig”
* Beundrar: personer som vågar vara annorlunda
* Vill: bli bättre på att göra fel, föra människors närmre varandra

Sociala medier

Twitter: http://www.twitter.com/josefinutas
Facebook: http://www.facebook.com/josefin.utas
Instagram: https://www.instagram.com/josefinutas/

Ofta använda taggar: #MEDval22 #svpol #frihet #framtiden #demokrati #jämställdhet #swgreen #livet

Mailadress

josefin.utas(at)medborgerligsamling.se

 

Annonser

16 kommentarer

 1. Tiden dåsar
  Kaffet är varmt och cigaretten ryker
  Det regnar ihållande

  Mitt dagliga liv är en ständig flykt från en sparad disk
  De irrationella gapen är alltid fler än de rationella punkterna 🙂

  Stå på dig. Etik är en personlig sak.

 2. Första gången jag läste något av Dig var på Dagens Samhälle, texten föll mig i smaken, logisk saklig och resonerande. Texten avslutades med Ditt namn och partitillhörighet, MP, det var helt overkligt. Idag verkar Du själv kommit till insikt att MP inte är ett parti för Dig , gratulerar.

 3. Jag kan inte annat än välkomna dig in på de mindre partiernas arena och uppmuntra dig att inte ha hybris, men valsamverka. Jag är f.d. Miljöpartist, som du, men lämnade partiet p.g.a. att MP tog bort utträdeskravet ur EU.

  Jag är således mer likt Olof Palme och Mahatma Ghandi, d.v.s. mer vänster eftersom vetenskapen kommit fram till att samhällen med högre jämlikhet har mindre inslag av våld och färre mordoffer, således sannolikt en högre upplevd lycka.

  Likt Olof Palme, och andra äldre socialister, är jag inte heller för den förda migrationspolitiken. Du och ditt parti är inbjudna till Valsamverkanspartiet.

 4. Så har jag äntligen fått en presentation av vem du är, du med det glada leendet som jag numera möter av och till som ny medlem i Medborgerlig samling. Gillar din sakliga analytiska förmåga.

 5. Utomordentligt välskriven artikel! Den bästa beskrivning, som jag läst, om orsakerna till att Sverige har hamnat snett över hela linjen i samhällsutvecklingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s