Om mig

jag-bild-2014

Vem är Josefin Utas?

Jag är en nyfiken, envis, otålig, gladlynt, känslomänniska, wanna-be-nörd, som tänker lite för mycket för mitt eget bästa.

Till yrket civilingenjör med en doktorsexamen i kemi. Har arbetat inom industrin med forskning. Gillar pedagogiska utmaningar och har många erfarenheter av det, från grundskola till universitet.  Har arbetat som utredare och högskoleexpert på ett fackförbund i ett antal år och den 1 juni tillträder jag som ny Slöseriombudsman (SlösO) hos Skattebetalarnas förening. Är trots min långa specialistutbildning en klar mångsysslare som alltid är ”på väg” någonstans.

Sedan länge har jag ett stort samhällsengagemang. Jag gillar att skriva och deltar i den offentliga debatten. Åsiktsmässigt skulle jag beskriva mig som jordnära liberal som tycker att politik måste utgå från hur verkligheten faktiskt ser ut och hur människan är som varelse. Idealism är viktigt, men politik måste vara realistisk. Frågor som rör demokrati och frihet ligger mig varmt om hjärtat.

Har varit engagerad partipolitiskt i det relativt nya partiet Medborgerlig Samling (MED). I valet 2018 stod jag på plats 2 på MEDs nationella riksdagslista. Har suttit i partistyrelsen och varit talesperson i demokrati och jämställdhet för MED. Har även arbetat med partiets kommunikation på sociala medier, hemsida och opinionssajt. Tidigare har jag varit kommunpolitiker för Miljöpartiet i Sollentuna (2010-2016) och bland annat varit 2:e vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Åsikterna som uttrycks på bloggen är mina personliga.

Snabbfakta om mig

* Gillar: människor, idéer, variation, diskussion, logik, kommunikation, filosofi, psykologi, astronomi, regn, torra småkakor, att fika.
* Ogillar: konserter, att diska, människor som inte kan säga ”jag vet inte” eller ”jag har ändrat mig”
* Beundrar: personer som vågar vara annorlunda
* Vill: bli bättre på att göra fel, föra människors närmre varandra

Sociala medier

Twitter: http://www.twitter.com/josefinutas
Facebook: http://www.facebook.com/josefin.utas
Instagram: https://www.instagram.com/josefinutas/

Ofta använda taggar:  #frihet #demokrati #jämställdhet ##skatteuppror #armaSverige

Mailadress

josefin.utas(at)gmail.com

 

17 kommentarer

 1. Tiden dåsar
  Kaffet är varmt och cigaretten ryker
  Det regnar ihållande

  Mitt dagliga liv är en ständig flykt från en sparad disk
  De irrationella gapen är alltid fler än de rationella punkterna 🙂

  Stå på dig. Etik är en personlig sak.

 2. Första gången jag läste något av Dig var på Dagens Samhälle, texten föll mig i smaken, logisk saklig och resonerande. Texten avslutades med Ditt namn och partitillhörighet, MP, det var helt overkligt. Idag verkar Du själv kommit till insikt att MP inte är ett parti för Dig , gratulerar.

 3. Jag kan inte annat än välkomna dig in på de mindre partiernas arena och uppmuntra dig att inte ha hybris, men valsamverka. Jag är f.d. Miljöpartist, som du, men lämnade partiet p.g.a. att MP tog bort utträdeskravet ur EU.

  Jag är således mer likt Olof Palme och Mahatma Ghandi, d.v.s. mer vänster eftersom vetenskapen kommit fram till att samhällen med högre jämlikhet har mindre inslag av våld och färre mordoffer, således sannolikt en högre upplevd lycka.

  Likt Olof Palme, och andra äldre socialister, är jag inte heller för den förda migrationspolitiken. Du och ditt parti är inbjudna till Valsamverkanspartiet.

 4. Så har jag äntligen fått en presentation av vem du är, du med det glada leendet som jag numera möter av och till som ny medlem i Medborgerlig samling. Gillar din sakliga analytiska förmåga.

 5. Utomordentligt välskriven artikel! Den bästa beskrivning, som jag läst, om orsakerna till att Sverige har hamnat snett över hela linjen i samhällsutvecklingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s