Mycket händer i andra länder, som det inte rapporteras något om i Sverige. På YouTube kan man se några poliser i Storbritannien komma hem till en man för att ”diskutera” att mannen delat vidare en bild på sociala medier. Videon är från augusti förra året. Hade det inte funnits en video hade man haft svårt att tro att det hade hänt.
Krigsveteranen Darren Brady var inte misstänkt för brott, men någon hade blivit kränkt och anmält honom till polisen. Poliserna som kom hem till Brady blev dock konfronterade av en organisation som i Storbritannien tagit strid för de grundläggande friheter som det engelska folket borde ha, och har enligt lag.
De filmade hela händelseförloppet, som till sist ledde till att Brady själv och en annan som protesterat mot att polisen var där, blev förda till polisstationen. Se filmen här:
Polisen ska utreda ”hat”, även om det inte misstänks vara brott
I Storbritannien har man gått steget längre än till en åsiktskorridor som upprätthålls genom socialt tryck och deplattformering. Där har polisen i uppgift att vara åsiktskommissarier.
Invånare ska anmäla till polisen i UK om de tagit illa vid sig av memes, bilder eller åsikter som innehåller fördomar eller ”fientlighet”. Dessa kallas för “non-crime hate incidents”. De innebär inte lagbrott, men polisen ska ändå registrera och agera på dem, tex genom sådana här besök. De ska undersöka vad personer tycker och bedöma hur fientliga de är. Redan för ett par år sedan hade polisen registrerat över 100 000 sådana non-crime hate incicents.
Två poliser kom alltså hem till Brady, men de kallade på förstärkning så att de blev åtminstone fem. Och det alltså på grund av en postad bild på sociala medier, som inte utgjorde lagbrott. Något lustigt är att den som ursprungligen postade bilden i fråga på Twitter, var närvarande när polisen skulle tala med Brady, men det struntade poliserna i. Brady var den anmälda personen som skulle undersökas åsiktsmässigt och talas till rätta.
Händelsen blev ganska uppmärksammad i Storbritannien i augusti förra året och har, om jag förstått har rätt, lett till debatt och att polisen har gjort några förändringar i hur de arbetar. Men hur det ligger till mer specifikt vet jag inte. Beteenden och synsätt som funnits i flera år, är nog svårt att vända över en natt.
Att sånt här detta överhuvudtaget kan ske i ett västland med påstådd demokrati och frihet, visar att vi inte får ta våra friheter för givna. Som talesättet säger: Vägen till helvetet är kantad med goda föresatser.
The Bad Law-project vill återställa lagarnas tillämpning i Storbritannien
Den som försvarade Brady mest på plats heter Harry Miller. Han är tidigare polis som själv blivit utsatt för registrering och trakasserier av polisen för att ha uttryckt åsikter som påstås ha kränkt någon. Han orkade dra ärendet till domstol och vann faktiskt.
Harry Miller deltar nu i the Bad Law Project, som stöttar invånare som fått sina grundläggande friheter inskränkta och som arbetar mot politiseringen av statliga institutioner. De menar att Storbritannien har en bra lag, men att den inte längre tillämpas. Yttrandefriheten håller i praktiken på att upphöra.
Initiativet till the Baw Law Project kommer från ett nytt politiskt parti, The Reclaim Party, som vill att medborgarna ska ta tillbaka den makt och frihet som staten tagit ifrån dem. Partiet startades av skådespelaren Laurence Fox i oktober 2020, efter han själv blivit ”cancellerad”, alltså utestängd från bransch och karriär, på grund av att han kritiserat woke-ideologin.
Kritik mot woke-ideologi och genusteori ofta det som påstås utgöra hat
Inte sällan riktar sig inskränkningarna mot dem som yttrar något kritiskt om woke-ideologi, genus-eller transfrågor eller något som har med Pride att göra.
I fallet Brady här handlade det om en bild där man satt fyra flaggor så att det ser ut som hakkors. Om ni inte känner igen flaggan så är det en modifierad pride-flagga som också ska inkludera mörkhyade och transpersoner. Hör Laurence Fox förklara varför han postade bilden på Twitter, nämligen som ett experiment. Reaktionerna blev som väntat.
Bilden fick Laurence Fox att bli avstängd från Twitter, men hans konto öppnades igen. Såna som Brady, som bara delade den vidare, blev anmälda. Många andra flaggor har vänts och vridits för att forma andra bilder, men när det är Pride-flaggan så blev det helt annorlunda. Ganska ironiskt, att satir som pekar på auktoritära drag hos en rörelse, frammanar just de auktoritära dragen.
Jag måste förstås visa hur bilden såg ut som Fox postade på Twitter (se nedan). Jag själv skulle inte dela den, men varför det skulle vara omöjligt, med tanke på de många andra varianter av liknande bilder som görs exempelvis med flaggor, ser jag inte. Fox sa att han kan ta på sig att provocera med den för att testa lagen. Han har redan förlorat den karriär han hade.
Kolla gärna in The Reclaim Partys YouTube-kanal, Reclaim The Media. Där finns mycket intressant att ta del av. Skönt att det finns några som står upp friheten och vill och vågar protestera mot de destruktiva strömningar som finns i vår tid.
Ja. Åsiktspolisen finns överallt. Även i USA såklart….
”Woman fired for following conservative Twitter accounts accuses her firm of caving to woke mob: ‘I follow accounts of every political affiliation!’
Kara Lynne spoke out after being fired by Limited Run Games last week
She was the target of an online campaign led by trans activist ‘Purple Tinker’
Was fired after fury that she follows right-wing commentators on Twitter
Lynne says she follows a variety of accounts to see different views”
https://www.dailymail.co.uk/news/article-11682563/Woman-fired-following-transphobic-Twitter-users-speaks-out.html
Reblogga detta på ulsansblogg.