SD-cirkusen har nått vägs ände

Under politikerveckan i Almedalen så spelades en bild ut av KD från ett lunchmöte mellan deras partiledare Ebba Busch Thor och SD:s partiledare Jimme Åkesson. Detta gjordes självklart väl planerat och reaktionerna blev de väntade.

Folk förfasade sig på sociala medier, inklusive Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Media löpte amok och journalister och politiska kommentatorer började i sedvanlig Hänt i veckan-anda slåss om att nå fram först till representanter för att få ”kommentarer” på det senaste uttalandet om de andras uttalanden om sina reaktioner på träffen o.s.v.

AnnieL.PNG

Denna cirkus är tragik på hög nivå.

Relations- och maktspel med tuppande och posering, styr nu hela landets utveckling. Det är politiker tillsammans med media som skapat situationen. De har jobbat hårt med att skambelägga normalt politiskt arbete, möten, samtal, argumentation och förhandling med andra folkvalda partier. Allt för att skapa ett socialt tryck för alla partier att hålla sig ”på rätt sida”, dvs hålla ihop muren som säkrar att SD ska ratas till varje pris.

Partierna förstår själva att det här inte är hållbart i längden och det vi bevittnar nu är hur politikerna försöker åma sig ur den situation de själva skapat, genom ”utspel”, testballonger och diverse retoriska krumbukter. Målet är att försöka omintetgöra sina egna tidigare ställningstaganden, samtidigt som de ska låtsas att de inte ändrat åsikt alls.

Det är som ett långdraget och plågsamt förlossningsarbete, med ständigt pågående smärtsamma värkar, som lär fortsätta flera år framåt. Under tiden förfaller Sverige och kommer bli svårare att styra upp när proppen väl gått ur helt och det kommer att bli huggsexa från både höger och vänster om stöd från SD.

All den tid och kraft som läggs på denna cirkus av politiker, spin-doktorer, tyckare och journalister, skulle kunna användas till något mycket vettigare. Politikerna kunde ta fram fungerande politik och söka stöd för den. Journalisterna skulle kunna rapportera om viktiga och relevanta saker och granska det politikerna gör och inte. Vad anser politikerna om den tilltagande segregationen? Hur snabbt kan landet växa utan att samhällssystemen kraschar? Är kåkstäder lösningen på bostadsbristen eller hur tänker sig politikerna det? Hur ska det kunna finnas några pensioner för dem som idag går i pension om 30 till 40 år? Det vore tusen gånger mer intressant än få ta del av än ytterligare 100 meningslösa artiklar och kommentarer om det här relationsdramat. Politik är nämligen ingen lek för oss medborgare, utan allvar.

3 kommentarer

 1. Politiker i grupp 4 inser också verkligheten och ser allt detta som händer i landet. De har också bra lösningar till de problem som finns….
  det trista är att dessa lösningar har passerat ”bäst före datum” sedan länge dvs i värsta fall är de kontraproduktiva….

  ​Politiker i grupp 1.
  Att se in i framtiden är berikande för då kan man både planera och i sent skede parera.
  Politiker i grupp 2.
  Att vänta tills facit är framme då är för sent för att påverka på riktigt
  Politiker i grupp 3.
  Att vänta tills någon annan läser och dessutom måste förklara facit är det alldeles för sent . . .

  Politiker i grupp 4.
  Då opinionssiffrorna och samhället rasar . . . . . då först blir det fart…….

 2. Det som skett senaste 15-20 åren är att man förkastar majoritetssamhället för yttergrupper/minoriteter.

  Dessa yttergrupper/minoriteter har inte förvaltat sin nyvunna makt väl utan spenderar mycket tid att hacka ned på majoritetssamhället eller hata/hota/häckla dom.

  Jag tror att majoritetssamhället har kunnat acceptera det så länge verkliga problem inte krupit dom alltför nära men nu är skola, vård, omsorg och trygghet i fritt fall.

  Vissa säger att det är överdrivet men säg det till de vars barn blir rånade i bättre områden av ungdomar från utsatta områden som åker dit enkom för att stjäla och förnedra eller de kvinnor som föder på parkeringsplatser (fler sådana artiklar på senare år…) för att inte tala om våldtäkterna.

  Just förnedringen och hatet mot majoritetssamhället verkar vara genomgående, rån är mycket grova och samma för våldtäkter. De aktiva inom yttergrupper/minoriteter på social media har ingen gräns för sitt hat mot vita CIS män, medelklass, ”svenssons”, ”horor” och så vidare.

  Dessvärre så är det ju just denna grupp, de som går till jobbet varje dag och bara vill ha lugn och ro och en stabil familj som betalar precis hela kalaset. Skall väl tilläggas att det finns många invandrade i den gruppen också som sitter dödströtta på tunnelbanan 07:30 varje morgon.

  Lägg till detta ökande skattetryck och kontroller för majoritetssamhället samtidigt som det sociala kontrot fullständigt exploderat i andra änden för ”de andra” och det börjar nog sticka i ögonen på en del.

  Vad kan/kommer hända?

  -Att majoritetssamhället vill ha ökad trygghet är nog en lågoddsare.
  -Redan nu flyttar undre medelklass/arbetarklass ut från Stockholm för att dom helt enkelt inte har råd, dom får ett hus i städer runt stockholm.
  -Utflyttning av akademisk medelklass till UK, danmark, norge, tyskland, portugal och spanien torde väl också ta fart om den inte redan gjort det.

  Man kommer helt sonika få mindre närande och gruppen tärande kommer växa i relation till dom framöver.

  Kan det bli en positiv spiral i Norrland?

  Skulle huspriserna falla kan det också ge oro hos majoritetssamhället som väl i stor utsträckning äger sitt boende och försäkrningskassans regler är inte anpassade för dom – inget socialbidrag så länge du äger ditt boende till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s