Public service – folket 1-0, men vi kommer igen

Bla bla bla SD, hatsvans, NMR (nordiska motståndsrörelsen, nazister) , nationalistiska AfS (Alternativ för Sverige) och så Medborgerlig Samling. …”mer rumsrent alternativ” ”inte alls tycks vara rädda för kopplingar till vitmakt-grupperingar”, ”väldigt lite renhållningsarbete”, ”en av de ledande profilerna som ledde ett demonstrationståg tillsammans med NMR-anhängare och fascister kopplade till vitmakt-grupper”.

Ibland klarar jag inte att hålla mig sansad: det här är ju helt sjukt! Det är inte ett dugg konstigt att vanliga människor radikaliseras och totalt tappar tilltron till media, särskilt public service.

Ovanstående är alltså från podden ”Det politiska spelet” i SR. När Medborgerlig Samling så till slut omnämns i vårt gemensamma public service så är det alltså bara EN sak som gäller: att fula ut oss. Inget annat räknas. Inte vår sakpolitik, vad vi vill, vilka vi talespersoner är eller vad vi säger, skriver och gör. Att vi sliter med att bygga upp ett nytt politiskt parti, hur tidigare politiskt oengagerade människor nu går man ur huse för att göra något åt Sveriges utveckling. Nej det är inte viktigt.

Vi är alltså ett demokratiskt, liberalkonservativt parti, liknande ett gammalt M, men som i partikultur är tvärtemot toppstyrda M. Vi är ett nerifrån- och upp-parti, med demokratiprofil som genuint tror på att yttrandefriheten är betydelsefull. Ett liberalkonservativt parti som är betydligt mer liberalt än alla borgerliga partier (när det gäller skatter och frihet), men som också har mer konservativa inslag i vår politik än de andra borgerliga partierna. Vi tror inte på utopiska drömmar utan är ett parti som driver verklighetsnära, hållbar politik. Ett vettigt parti som är som folk är mest helt enkelt!

Allt det är dock helt irrelevant för public service. Det viktiga är att det går att knyta oss till fascism och rasism. Då passar det förstås fint att ta in nån från Expo som i radio får insinuera luddigt att ”nån ledande profil” (Katerina Janouch, som inte ens är med i partiet) demonstrerade en gång då Expo såg till att identifiera någon som gått in i det öppna tåget som extremist. Klart! Och så kan myten om MED fortsätta odlas! Inga kommer förstås bry sig om vad detta egentligen handlade om. Alla vet ju nu hur det ligger till. Detta har sagts i SR och de har ju krav på sig att vara sanningsenliga och opartiska.

Public service granskar numera folket istället för makten. Folket ska hållas på mattan och veta sin plats. Status quo ska bevaras, de befintliga maktsfärerna säkras. Inga ska tro att det går att engagera sig politiskt och faktiskt kunna förändra något. Det här kallas att public service värnar demokratin och jobbar för befolkningen, för 8 miljarder per år. Jag mår illa.

Men jag tänker inte ge upp. De vettiga kommer att vinna till slut, frågan är bara hur illa det kommer att hinna bli innan utvecklingen vänder.

Annons

12 kommentarer på “Public service – folket 1-0, men vi kommer igen

Add yours

  1. Instämmer till 110 procent med Johannes. Man mejlar och kräver en rättelse. Det är så man vinner ett kulturkrig.

   MVH Kim, vegetarian och f.d. GAL numera är jag MED

 1. Public Service har aldrig & kommer aldrig vara ”neutralt” och ”opartiskt”. Dags att inse att detta är en av frontlinjerna i kulturkriget och att man aktivt måste attackera dem!

  Enda rätta är att gå på offensiven, kanske ett utspel om att lägga ned PS? Förbjuda vänsterextremistorganisationer så som Expo? Förbjuda statlig finansiering?

  Dags att gå igång på samtliga cylindrar.

 2. Det vidriga ”stiftelsen expo” är ALLA de andra svartbruna medias älskling; hvad Europahatarna å ”expo” förkunna, det säga alla de andra promuhammedanska media amen till. Detta är den värsta näthatarorganisation, som dväljes här: våldtäktsälskare, islamister, Européhatare. Och just den är alltså alla de andra afrikasienistiska och vänstertalibanistiska medias (”sv”t, ”s”r, ”u”r, tv4, dn, ”sv”d, syd”sv”d, aft., expr, gp, unt norrtelje tidning och så vidare) ledstjerna; just den vilja de alltid gosa och gulla med. Talande! Sverige är idag en religiös fanatismstat under vänstertalibanismen. Alla oss, som ärum mentalt friska, vilja de nu ”krossa” och ”bekämpa”. Något vettigt, sakligt, intellektuellt eller argumentativt förmå de gifvetvis såsom religiösa fanatiker icke, skällsord, lagstiftning, förföljelse och hot och våld, det är allt, som de äro mäktiga till. Detta är ett gemensamt kännetecken för alla religiösa fanatiker i maktställning, hvilken religionen än är.

 3. Föröfrigt finnes det intet klanderligt i att hata, när att hata är skäligt; rättmätigt hat är rättvist hat. Den som förargas öfver Svenskars hat idag, måste vara komplett störd.

 4. Alltihopa har sin upprinnelse i Finspång om jag förstått expo.se rätt. Sedan har det hamnat i sedvanlig sandlådenivå med vem som har ”lajkat” vad, om en detalj i en text är fel etc.
  Jag funderar allvarligt på att sluta följa svensk politik dagen före valet. Sedan får jag se hur mitt liv förändras. Om det över huvud taget förändras alls. I praktiken kommer samma tjänstemän som styrt före valet styra efter valet.

 5. Hej.

  Jag skulle kunna skriva något syrligt i stil med ”Ha du sovit de senaste årtiondena?” men det känns tarvligt, hur sant det än är (eller ej).

  Välkommen ut ur garderoben, säger jag istället.

  Om du inte är med dem, är du mot dem.

  Du, och partiet vinner inget på förklaringar och ursäkter.

  Gå till motattack istället – Daniel Poohl har gått om vänner och kollegor med långa straffregister. Börja med att kolla upp Tobias Hübinette…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Ja, Rikard, man bör inte vara syrlig mot den som är på ens egen sida. Och som jag dessutom finner har beskrivit och motiverat sin politiska utveckling på ett utmärkt sätt.

   Nog förefaller det uppenbart att det är i Medborgerlig samling (MED) som de förståndiga samlas och som har långsiktigt hållbara lösningar på många problem. Partiet hade inte kunnat finnas om inte de berörda lämnat sin tidigare politiska hemvist.

   När det gäller personer som Poohl, Hübinette m fl förefaller dessa framstående i att på egen hand underminera sin egen ställning, genom att ständigt ”skjuta sig själva i foten”. Det måste väl göra ont någon gång? I så fall välförkänt!

   1. Hej.

    Jag vill vara tydlig med (som Löfven blivit dresserad att säga) att jag känner inget annat än sympati med Janouch, Josefin Utas, och Medborgerlig Samling – även om jag inte kommer att rösta på partiet.

    Dock, är syrligheten likt en krusbärskärna i tandköttet på sin plats i viss mån. Fråga de som försökt diskutera invandringspolitiken i årtionden; de som likt jag levt i ghetton sedan regeringen Bildt; de som jagats och trakasserats av Researchgruppen, RXPO, och andra mer våldsamma knektar (AFA/Antifa, RKU, et cetera) – fråga dessa personer hur de bemötts, behandlats och hur lite stöd de fått.

    Inte ens nu, när socialmoderaternas hejdukar svingar vilt och i blindo, hörs ord av stöd för Chang Frick, eller Fria Tider, eller Aron Flam, eller EABT, eller Jan Sjunnesson – det är i hög grad fortfarande en kamp om att ta sig in i etablissemanget, inte utmana det. Därav mina ord om motangrepp; ursäkter är liktydigt med att visa svaghet, och som lärare vet jag hur mobbare agerar när de vädrar svaghet (mobbare är alltså gammelmedia).

    När det gäller ‘skjuta sig i foten’: nej, de ser det inte så. Jag har i min ungdom tillhört extremvänstern, och har inte glömt hur man resonerar och värderar. Att vara renlärig är viktigare än resultat, vilket gör att symbolhandlingar har högsta värde, oavsett kostnad. Jämför med Miljöpartiets alla tosiga förslag, eller den socialmoderata invandringspolitiken – samma tänk, om än i dyrare kostymer.

    Nu börjar gubben svamla ser jag, så jag tackar för mig och upprepar: be aldrig om ursäkt, utan gå till motattack och öka trycket. Stå får vad du är och vad du sagt – ombeds du förklara så upprepa ditt budskap istället för att snärja in dig i vad som för publiken ser ut som ursäkter.

    Till MED och dess sympatisörer säger jag: lycka till i valet, och hoppas ni kniper ert första riksdagsmandat!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

 6. Att Expo angriper Katerina Janouch får ses som närmast ett bevis på att hon är en stor tillgång för MED och absolut ingen belastning! Hennes speciella ställning i förhållande till partiet finner jag intressant bl a genom att hon då vid behov kan ta ut svängarna lite mer och framföra olika ståndpunkter på ett mer ”övertydligt” sätt. Många verkar behöva det….

  Josefin, fortsätt vara ”arg”, tack! Alltid kan det väcka någon mer som fortfarande sover!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Starta en blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: